Fietshandschoenen: niet te onderschatten

Fietshandschoenen staan niet bij iedere fervente fietser hoog op het prioriteitenlijstje. Het is ook niet meteen het accessoire waar je meteen aan zou denken als een noodzakelijk onderdeel van een goede uitrusting. Nochtans is dit onterecht: er zijn enkele goede redenen waarom fietshandschoenen belangrijker zijn dan vaak wordt aangenomen.

Veilig boven alles

Fietshandschoenen hebben een driedubbel doel. In de eerste plaats zorgen deze voor voldoende grip op het stuur. Voor wie ooit met klamme of bezwete handen een manoeuvre trachtte uit te voeren: u weet dat wat extra grip op onverwachte momenten absoluut geen luxe is. Daarnaast zorgen de handschoenen ook voor een extra laag bescherming bij een eventuele valpartij. Het is overigens ook net op dit onderdeel dat kwaliteit echt belangrijk is: als de padding niet juist zit tast dit de bescherming aan en dit durft, zeker bij onbekendere merken, al eens te wensen overlaten.

Het is warm, het is koud

Fietshandschoenen bestaan in een winter en een zomeruitvoering. De zomeruitvoering is in de regel zonder vingertoppen en heeft als primaire functie dan ook de grip houden. De wintereditie zijn belangrijkste taak is dan logischerwijze ook beschermen tegen de koude. Verkijk je hier wel niet op: goede handschoenen zijn niet te warm of te koud. Hellen in eender welke richting zal het comfort op de fiets aantasten.

Neem zeker eens een kijkje op Sport44 en begin nu na te denken over welke handschoenen u wenst.